Mayrhofen maakt deel uit van het skigebied Zillertal 3000. Dit skigebied is ontstaan uit de aaneenschakeling van de skigebieden Mayrhofen, Finkenberg en Hippach. Hiermee is het Zillertal 3000 het grootste skigebied van het Zillertal. Het skigebied van Mayrhofen beslaat in totaal 157 km aan pistes, waarvan 45km blauwe, 94 km rode en 20 km zwarte pistes. Er zijn 16 sleepliften, 18 stoeltjesliften en 8 gondels om u te verplaatsen binnen het gebied.
De hoogte van het skigebied van Mayrhofen varieert van 630m tot 2500m. Door de aanwezigheid van zeer veel sneeuwkanonnen is het gebied bijzonder sneeuwzeker. Het wintersport seizoen duurt van begin december tot ongeveer half april.
Het skigebied van Mayrhofen behoort al jarenlang bij een van de populairste wintersport bestemmingen van Oostenrijk.

Skigebied Mayrhofen Zillertal 3000
  45 km sleepliften 16
  94 km stoeltjesliften 18
  20 km cabine liften 6
totaal: 159 km cabine liften 2

Bekijk de pistekaart van Mayrhofen. Voor meer informatie over de skipas en openingstijden van het skigebied, ga naar skipas en openingstijden Mayrhofen

Vans Penken Park

Voor de snowboarders is Mayrhofen de plek om naar toe te gaan! In het skigebied Zillertal 3000 is één van de grootste snowparken van Europa aangelegd, namelijk het Vans Penken Park. Voor dit funpark is een complete piste omgetoverd tot een prachtig funpark. Er zijn vier afdalingen en een halfpipe aangelegd. Speciaal voor de jongere gasten is er een speciaal Kids-Park opgezet en voor de beginners is een hindernissenparcours met zeven hindernissen aangelegd om voldoende ervaring op te doen voor het echte werk.

Harakiri

Voor de echte waaghals heeft het skigebied van Mayrhofen de steilst geprepareerde piste van Oostenrijk, genaam de Harakiri piste. Deze piste is alleen geschikt voor heel ervaren skiers, want met een helling percentage van maar liefst 78%, is dit geen piste voor beginners.

 

De steilst geprepareerde piste van Oostenrijk